1515
BÖRSEN: GÅR MOT EN ÖPPNING I MOLL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser på tisdagen ut att ta rygg på de amerikanska börsernas utveckling på måndagen och Asien-börserna under natten.

Vid klockan 8.40 indikerade förhandeln hos IG-Markets en nedgång i området runt 1,3 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index. De europeiska terminerna var vid samma tidpunkt ned, både DAX och CAC med cirka 1,2 procent.

Industrivärden meddelade på måndagskvällen att investmentbolaget skulle sälja hela innehavet i SSAB i ett book building-förfarande och på morgonen stod det klart att priset landade på 45:53 kronor per aktie för innehavet som uppgick till 4,3 procent av kapitalet och 11,8 procent av röstetalet.

I stålsektorn det tyska stålkonglomeratet Thyssen Krupp höjt sina prognoser för helåret i samband med rapporten, där tillväxten väntas ligga på låg tvåsiffrig nivå medan justerat ebit-resultat väntas landa på medelhöga tresiffriga miljoner euro.

Värmeteknikföretaget Nibe har noterat förlängda leveranstider och avsevärda prishöjningar från flera av sina underleverantörer samt även rena komponentbrister under den senare delen av årets första kvartal, uppgav vd Gerteric Lindquist i delårsrapporten som annars visade på bättre omsättning och resultat än väntat under första kvartalet.

Kinnevik har beslutat om de slutliga villkoren för utskiftningen av Kinneviks innehav i Zalando, genom ett aktieinlösenprogram. 28 Zalandoaktier kommer att skiftas ut för 143 inlösenaktier i Kinnevik, motsvarande cirka 166 kronor eller 0,195 Zalandoaktier per Kinnevikaktie.

På avtalsfronten har Nokia valts av Movistar Chile för att leverera produkter till operatörens lansering av 5G-nätverk i landet. Radarteknikbolaget Acconeer har tecknat ett distributionsavtal med japanska Nexty Electronics

Kvartalsrapporter fortsätter att trilla in.

Teknikkonsulten Sweco redovisade ett ebita-resultat och nettoomsättning i linje med analytikerna estimat. Ebita och organisk omsättningsökning var dock svag men detta uppges bero på kalendereffekt samt pandemirelaterade nedstängningar.

Teknikhandelskoncernen Lagercrantz redovisar ett ebita-resultat på 192 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/2021. Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett ebita-resultat på 178 miljoner kronor. Nettoomsättningen var med 1.118 miljoner kronor något lägre mot väntade 1.168 miljoner kronor. Utdelningen föreslås bli 1:00 kronor (0:67), mot väntat 1:74.

I gamingsektorn har Starbreeze och Paradox öppnat böckerna. Paradox bjöd på ett rörelseresultat om 92,5 miljoner kronor mot analytikernas väntade 63,2. Starbreeze ebitda var i sin tur högre än föregående år, 22,6 miljoner kronor mot 16,9 miljoner kronor.

Bland oljebolagen redovisade Africa Energy en nettoförlust på 2,4 miljoner dollar för det första kvartalet 2021 (-2,0), medan Tethys Oil ökade ebitda-resultatet på 12,3 miljoner dollar (21,9).

Evolutions grundare Fredrik Österberg och Jens von Bahr säljer via gemensamt bolag 4,2 miljoner aktier i livekasinoleverantören. JP Morgan har anlitats för att genomföra försäljningen. Det rapporterade Dagens Industri på måndagskvällen med hänvisning till Bloomberg.

Stillfronts ordförande Jan Samuelson gick i motsatt riktning och köpte på måndagen 100.000 aktier i bolaget för 7,5 miljoner kronor. Innehavet uppgick till 100.000 aktier innan transaktionen, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Stendörren till behåll från köp. Riktkursen höjs till 185 från 170 kronor. Stendörren stängde på 183 kronor på måndagen.

På tisdagen är det premiär på First North för medtechbolaget Duearity som utvecklar lösningar för att lindra och bota tinnitus. Nyemissionen på 24,9 miljoner kronor med teckningskurs 6:30 kronor inför noteringen tecknades till 228 procent. Nyhetsbyrån Direkt tv-intervjuade nyligen vd Fredrik Westman.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?