1515
BEIJER ELECTRONICS: INTÄKTSTAPP 8-10% PGA KOMPONENTBRIST 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Beijer Electronics orderingång steg under det första kvartalet 2021 jämfört med såväl det första som fjärde kvartalet förra året. Orderutveckling bekräftar återhämtningen i ekonomin.

Det skriver vd Per Samuelsson i delårsrapporten.

"Vi kan också konstatera att orderingången på 417 miljoner kronor var ett av koncernens hittills bästa kvartal drivet av affärsenheten Beijer Electronics fina utveckling", skriver han.

Per Samuelsson är inte nöjd med resultatnivån under kvartalet. Rörelseresultatet uppgick till 4,6 miljoner kronor, jämfört med 8,4 miljoner motsvarande period i fjol som dessutom innehöll omstruktureringskostnader om 15,0 miljoner kronor. Jämfört med kvartalet innan förbättrades rörelseresultatet något under första kvartalet.

Beijer Electronics intäktsbortfall till följd av global brist på visa komponenter bedöms ha lett till ett bortfall i försäljningen på 8-10 procent under det första kvartalet. Detta påverkade i sin tur resultatet under perioden som skulle varit högre i annat fall, skriver vd.

"En tidigare svag efterfrågan till följd av covid-19 har således förbytts i kapacitetsbrist. Vi fokuserar på att hantera situationen med inriktning på att förstärka leveranskapaciteten samtidigt som högsta prioritet ges åt försäljning och tillväxt. Och trenden är tydlig – efter att botten passerats under det tredje kvartalet 2020 har vi fått en gradvis återhämtning i efterfrågan. Trenden har förstärkts månad för månad", skriver Per Samuelsson.

För helåret 2021 ligger Beijer Electronics bedömning fast:

"Beijer Group har goda förutsättningar att visa ett bättre ekonomiskt utfall för 2021 jämfört med 2020".Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?