1515
Annons
ITAB: RÖRELSERESULTATET STEG TILL 39 MLN KR 4 KV (-46)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Butiksinredningsföretaget Itab redovisar ett rörelseresultat på 39 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2021 (-46).

I resultatet ingår engångsposter på -79 miljoner kronor (-154), huvudsakligen avseende kostnader i samband med transformationsarbetet enligt Itabs strategi One Itab.

Exklusive engångsposter blev rörelseresultatet 118 miljoner kronor (108).

På ebitda-nivå blev rörelseresultatet exklusive engångsposter 188 miljoner kronor (172).

Nettoomsättningen steg till 1.770 miljoner kronor (1.507). Rörelsemarginalen förbättrades till 2,2 procent (-3,0).

Resultatet per aktie uppgick till 0:09 kronor (-0:74).

"Resultatet har påverkats positivt av den ökade försäljningen under kvartalet. Påverkan på försäljning och resultat av bristen på vissa råmaterial och komponenter samt den ineffektivitet detta medförde i produktionen på olika håll i verksamheten återhämtade sig något under kvartalet, även om utmaningarna i omvärlden till stora delar kvarstår", skriver Itab i bokslutsrapporten.

Den negativa påverkan på bruttomarginalen från detta bedöms enligt bolaget vara tillfällig till dess råvarupriser och tillgången på komponenter och råmaterial stabiliseras.

"Prishöjningar mot kund samt åtgärder för samordnade inköp genomförs kontinuerligt och stärker successivt bruttomarginalen. De finansiella kostnaderna för kvartalet är lägre än föregående år till följd av den lägre skuldsättningen i koncernen", tillägger bolaget.

Ingen utdelning föreslås för helåret 2021, i likhet med året innan.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera