1515
Annons
BÖRSEN: GÅR MOT EN MINDRE NEDGÅNG, CLAS OHLSON BÄTTRE ÄN VÄNTAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda onsdagens handel med en lättare nedgång från gårdagens 2-procentiga uppgång. Securitas stod i fokus med ett storförvärv och Clas Ohlson med rapport.

Strax efter klockan 8.30 indikerade den svenska förhandeln hos IG-Markets en nedgång på ett par tiondels procent. De europeiska terminerna var vid samma tidpunkt ned i motsvarande område. USA-börserna stärktes på onsdagen. Räknat från Stockholmsbörsens stängning var S&P 500-indexet kvar kring oförändrade nivåer.

På morgonen levererade Clas Ohlson rapport för bolagets andra kvartal i det brutna räkenskapsåret. Detaljhandelsföretaget överträffade analytikernas förväntningar avseende såväl rörelseresultat som bruttomarginal. Försäljningen kom in i enlighet med de siffror som tidigare redovisats. Rörelseresultatet blev 204 miljoner kronor mot väntade 164 miljoner kronor. Det tredje kvartalet har startat med en försäljningsökning om 6 procent i november. Onlineförsäljningen steg under månaden med 9 procent.

Securitas har ingått avtal om att förvärva verksamheten elektroniska säkerhetslösningar från Stanley Black & Decker. Den kontanta köpeskillingen uppgår till 3.200 miljoner dollar på skuld- och kassafri bas. Stanley Security har verksamhet på 12 marknader globalt och förväntas generera en försäljning om närmare 1.700 miljoner dollar under 2021, varav cirka 40 procent är återkommande intäkter.

Även Rejlers har varit i köptagen och förvärvat den svenska teknikkonsultbolaget Helenius Ingenjörsbyrå. Den initiala köpeskillingen om 165 miljoner kronor erläggs dels med nyemitterade aktier av serie B i Rejlers om 61 miljoner kronor, dels kontant med 104 miljoner kronor. Det köpta bolaget förväntas omsätta cirka 100 miljoner kronor med drygt 20 procent i ebita-marginal.

EMP, som är en del av Concentric, har ingått ett utvecklingskontrakt med en global OEM för en högspänningsfläkt till en bränslecellsdriven lastbil. Produktionskontraktet sträcker sig över en femårsperiod och uppges inbringa intäkter om sammanlagt 27 miljoner dollar.

Forskningsbolaget Bioinvent har lämnat in en ansökan om klinisk prövning (CTA) för den nya, fullt humaniserade FcyRIIB-blockerande antikroppen BI-1607.

JCE Asset Management köper drygt 2,2 miljoner aktier i Embellence, motsvarande 10,5 procent av aktier och röster i bolaget, från den största aktieägaren Litorina. Heminredningsföretaget Embellence tog klivet in på First North i mars 2021.

Teckningskursen i den riktade emission om 2 miljoner aktier som Cibus aviserade efter börsens stängning på tisdagen blev 246 kronor per aktie. Bolaget tillförs 492 miljoner kronor, före emissionskostnader.

På rekommendationsfronten har SEB inlett bevakning av Volvo Cars med köprekommendation och riktkurs 88 kronor. SEB var en av de finansiella rådgivarna i samband med Volvo Cars börsintroduktion som ägde rum i oktober. Aktien stängde på 75:50 kronor på tisdagen.

På onsdagen är det handelspremiär på First North för Momentum Software. Teckningskursen i erbjudandet inför noteringen var 61 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?