NEW YORK: FORTSATT UPPGÅNG, BOEING RUSAR, S&P500 +1,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York fortsatte att tuffa på uppåt på onsdagen då optimismen över en ekonomisk återhämtning åter präglade handeln.

Vid 17.20-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 1,6 procent till 26.150. Det bredare S&P 500-indexet steg 1,2 procent till 3.117 medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex ökade 0,7 procent till 9.673.

På bolagsfronten steg Stanley Black & Decker, som bland annat konkurrerar med Husqvarna och Assa Abloy, med runt 7 procent efter att ha höjt prognosen för organiska intäkter för det andra kvartalet.

Kosmetikabolaget Coty meddelade att förhandling pågår med realitystjärnan Kim Kardashian om ett eventuellt samarbete. I fjol köpte Coty en kontrollpost i ett uppstartsbolag med verksamhet inom kosmetik som ägdes av Kim Kardashians syster, Kylie Jenner. Coty-aktien avancerade 5,7 procent.

General Motors, Ford och Fiat Chrysler var upp mellan 3 och 6 procent efter att bildatainformatören Autodata redovisat försäljningssiffror för maj månad för USA. Försäljningarna steg till 12,2 miljoner i årstakt, att jämföra med 8,6 miljoner sålda fordon i årstakt i april. Väntat var 11,1 miljoner för maj enligt Bloomberg News. Nivåerna är samtidigt klart lägre än normalt.

Boeing har ingått ett kompensationsavtal med den multinationella reseoperatören Tui gällande det förstnämnda bolagets krismodell 737 Max. Boeing-aktien var upp drygt 8 procent.

Zoom Video Communications steg drygt 5 procent efter att ha släppt sin helårsrapport under tisdagskvällen.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 7 punkter till 0,76 procent.


Graf: S&P500-index, onsdag den 3 juni

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?