BÖRSEN: VÄNTAS INLEDA OREGELBUNDET, WÄSTBYGG GÖR BÖRSDEBUT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda tisdagens handel med små rörelser enligt vad terminerna visade på morgonen. Byggföretaget Wästbygg tar på tisdagen steget in på Nasdaq Stockholm. Flera bolag har lämnat preliminära kvartalsbesked.

Finansmarknaderna inväntar fortsatt besked om det blir något stimulanspaket i USA, samtidigt som antalet nya fall av covid-19 fortsätter att öka på ett oroande sätt, inte minst i Europa. USA-presidenten Donald Trump har testat negativt för covid-19 under flera dagar och är inte längre smittsam, enligt Vita husets läkare.

De amerikanska börserna stängde uppåt när den nya handelsveckan inleddes, S&P 500 med 1,6 procent. I Asien rördes sig börserna i både positiva och negativa riktningar på tisdagen, men i Hongkong ställdes handeln in på grund av det häftiga oväder som väntas i och med tyfonen Nangka.

För europeisk del visade terminerna vid 8.45-tiden på små rörelser. Terminerna för tyska DAX-index och för Parisbörsens CAC 40 noterades bägge 0,1 procent ned. Förhandeln hos IG i Stockholm visade på en oförändrad öppning för OMXS30.

Amerikanska Johnson & Johnson har pausat dosering i alla kliniska studier av sin vaccinkandidat mot covid-19 på grund av att en frivillig i en studie blivit oförklarligt sjuk, rapporterar media.

Bland svenska bolagsnyheter lämnar Hexatronic preliminära siffror med 13 procent försäljningstillväxt och 25-33 procent tillväxt i ebita-resultatet. Hexatronics försäljning har påverkats negativt av covid-19 pandemin under tredje kvartalet och den negativa effekten bedöms till cirka 20-30 miljoner kronor.

Även handelsbolaget Bufab har lämnat preliminära siffror för tredje kvartalet och ser en fortsatt god återhämtning och en stark utveckling av lönsamheten.

Handicare, leverantör av trapphissar, meddelar preliminär försäljning och resultat för tredje kvartalet till följd av att bolaget väntas rapportera högre vinst än marknadens förväntningar.

Probiotikabolaget Biogaia, som också kommit med preliminära siffror, bedömer att försäljning och resultat kommer att påverkas negativt i både det tredje och fjärde kvartalet på grund av covid-19.

Oscar Properties köper en fastighetsportfölj från SBB för 1,4 miljarder kronor. Oscar Properties ska som en del av affären genomföra en företrädesemission om 325 miljoner kronor.

Acroud, som tidigare hette Net Gaming och som är verksamt inom bettingbranschen, har också lämnat preliminära kvartalssiffror. Som tidigare kommunicerats har bolagets tredje kvartal varit utmanande.

I First North-listade Promore Pharma har tredje största ägaren Rosetta Capital sålt sina aktier genom ett accelererande bookbuilding-förfarande till kurs 5:20 kronor, en rabatt på drygt 22 procent från måndagens stängning.

Adventure Box, som har en streamingplattform för konsumentskapande datorspel, tar in 60 miljoner kronor i en riktad emission till kurs 13:50 kronor, motsvarande en rabatt på nästan 33 procent från måndagens stängningskurs.

Diamyd Medical meddelade efter måndagens börsstängning att kassan uppgår till cirka 180 miljoner kronor och finansierar alla pågående aktiviteter under verksamhetsåret, samt inledande aktiviteter i en bekräftande fas 3-studie med diabetesvaccinet Diamyd i både USA och Europa som planeras. Bolaget undersöker möjliga partnerskap.

Byggföretaget Wästbygg gör debut på Stockholmsbörsen på tisdagen. Enligt bolaget övertecknades erbjudandet inför noteringen flera gånger. Teckningskursen var 96 kronor per aktie.

Vidare handlas Kungsleden från och med tisdagen utan rätt till utdelning om 1:30 kronor.

På dagens rapportagenda finns flera amerikanska bolag som Citigroup, Delta Air Lines, Johnson & Johnson och JP Morgan.


Rekommendationer

* Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Husqvarna till behåll från köp. Riktkursen ligger på 105 kronor. Aktien stängde på 100:10 kronor på måndagen.

* Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Scandic Hotels till undervikt från jämvikt. Riktkursen dras ned till 21 från 35 kronor.

* JP Morgan höjer riktkursen för Volvo till 210 kronor från 190 kronor och upprepar övervikt. Måndagens stängningskurs var 183:10 kronor.


Makroagenda

* SCB: KPI september kl 9.30

* Tyskland: ZEW-index oktober kl 11.00

* USA: NFIB småföretagssentiment september kl 12.00

* USA: KPI september kl 14.30

* IMF: publicerar global konjunkturprognos kl 14.30

* IMF: publicerar global finansiell stabilitetsrapport kl 16.30

* Riksbanken: Stefan Ingves deltar i paneldiskussion om betalningsmarknadens framtid kl 17.00

* Olja: oljelager (API), veckostatistik kl 22.30

* Olja: Opec månadsrapportSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?