1515
TYSKLAND: MASKINORDER VÄXER PÅ STARKASTE NIVÅ SEDAN 2018 – VDMA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Orderingången på maskiner och anläggningar från tyska företag steg 12 procent i februari, jämfört med motsvarande månad ett år tidigare.

Det visar inflationsjusterad statistik från branschorganisationen VDMA.

"För den första gången sedan oktober 2018 visade de inkommande beställningarna på en tvåsiffrig tillväxttakt", skriver VDMA i ett pressmeddelande.

Inhemska order ökade med 2 procent i februari medan utländska order ökade 17 procent. Order från övriga euroländer steg 12 procent medan order utanför euroområdet steg 20 procent.

"Ökningen på 20 procent mot fjolåret stärker vår förmodan om att det i tillägg till vissa asiatiska länder handlar om en stark tillväxt även i andra icke-europeiska försäljningsregioner", säger VDMA-chefsekonomen Ralph Wiechers i en kommentar.

Under de tre månaderna till och med februari steg orderingången på maskiner och anläggningar 2 procent jämfört med samma tremånadersperiod ett år tidigare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?