1515
NEW YORK: TREVANDE HANDEL, AMC RUSAR, S&P 500 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York inledde onsdagens handel trevande. Cykliska bolag fick ta ett steg tillbaka när teknik åter igen tog ledningen och presterade bäst.

Vid 16.10-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 34.645 medan S&P 500 steg 0,2 procent till 4.209. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex avancerade 0,1 procent till 13.745.

Den minskade volatiliteten i marknaden tillskrivs av många analytiker väntan på fredagens jobbrapport och en minskad oro för att april månads inflationssiffra framgent.

Ett bolag som fortsätter stå ut från mängden var AMC Entertainment – en av veckans hittills mest omtalade aktier - efter en uppgång med över 20 procent på tisdagen.

Den så kallade "meme-aktien", som var del av det så kallade Reddit-fenomenet i vintras, steg med ytterligare omkring 28 procent med stöd av tisdagens besked om att en riktad emission gjorts till Mudrick Capital vars aktier därefter såldes med vinst under gårdagshandeln.

Gamestop, som under vintern rev ned de flesta rubrikerna kring fenomenet där nätforumsanvändare köper aktier i högt blankade bolag, stod 2,0 procent upp.

Coinbase handlades upp med omkring 1 procent efter beskedet från tisdagen om att den digitala skämtvalutan Dogecoin, som fått rikligt med uppmärksamhet efter en prisrusning med flera tusen procent, ska göra entré på kryptoplattformen.

Elbilstillverkaren Tesla handlades ned 1,5 procent där två nämnvärde nyheter påverkat utvecklingen. Det ena är uppgifter från WSJ att SEC kontaktat bolaget med varningar efter att bolagets vd åtskilliga gånger, enligt SEC, brutit mot avtal att alla tweets skall godkännas av bolagets jurister. Det andra att Tesla fått återkalla 6.000 bilar av typen Model 3 och Y.

Oljepriserna var oförändrade efter gårdagens prisökningar och Opex+-möte, samtidigt som Exxon och Chevron fortsatte upp med en halv procent.

Den amerikanska tioårsräntan var ned med drygt en punkt till 1,60 procent.


Graf: S&P 500 onsdagen den 2 juni

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?