1515
Annons
TRELLEBORG: NYA LÅNGSIKTIGA MÅL NÅGOT LÄGRE ÄN VÄNTAT - CITI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Verkstadsbolaget Trelleborgs höjning av det långsiktiga målet om att ha en rörelsemarginal, exklusive jämförelsestörande poster, om minst 16 procent var förväntad men frågan är varför bolaget inte är mer ambitiöst i sin guidning.

Det skriver Citi i en kommentar efter att Trelleborg tidigare på torsdagen kommit med uppdaterade finansiella mål inför bolagets kapitalmarknadsdag som inleds klockan 13.

Citi är av bedömningen att den blygsammare höjningen har att göra med pågående pris/kostnadsproblematik för bolaget.

Tidigare mål var en rörelsemarginal om minst 15 procent.

Trelleborg inför även målet om att avkastningen på sysselsatt kapital (ROCE), exklusive jämförelsestörande poster, ska uppgå till minst 14 procent över en konjunkturcykel. Tidigare mål var att ha en räntabilitet på eget kapital (ROE) om minst 12 procent.

ROCE-målet är under bankens förväntan. Citi förväntade sig ett mål om en avkastning på sysselsatt kapital på minst 16 procent från verkstadsbolaget.

Trelleborg upprepar samtidigt målet att den totala försäljningstillväxten, inklusive organisk tillväxt, ska ligga på 5-8 procent.

Efter en dryg timmes handel på torsdagen var Trelleborg-aktien upp 0,4 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?