1515
Annons
GENERAL MOTORS: HÖJER HELÅRSPROGNOS, STARKT 4 KVARTAL (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) General Motors höjer sin prognos för helårets rörelseresultat till 14 miljarder dollar med stöd av en stark utveckling under det fjärde kvartalet.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till uttalanden från bolagets finanschef Paul Jacobson under ett evenemang som arrangerades av Credit Suisse på onsdagen.

Bolagets hade tidigare estimerat ett rörelseresultat i intervallet 11,5-13,5 miljarder dollar.

Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat om 13,4 miljarder dollar för helåret, enligt konsensusestimat från S&P Global Market Intelligence.

Försäljningen har varit stark och GM har kunnat hantera halvledarbristen med milda produktionsförluster, kommenterade finanschefen.

General Motors aviserade tidigare på onsdagen, i ett pressmeddelande, att fordonstillverkaren avser investera sammanlagt 35 miljarder dollar i elfordon och självstyrande fordon, mellan åren 2020 och 2025. Bolaget aviserade då även avsiktsplaner på att tillsammans med Posco forma ett samriskbolag kring batterimaterial till GM:s elbilsplattform.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?