Annons
Tesla avbryter solenergiprojekt och minskar sin solcellsdivision - Electrek
Elbilstillverkaren Tesla har stängt ned en del av sina solenergiprojekt runtom i USA och de kommer stänga ned divisionen på en del marknader, enligt vad Electrek erfar.

Solcellsdivisionen har under de senaste kvartalet börjat gå bra efter år av problem. Bolaget tog över Solarcity under 2016.

Tesla hade en stark utrullning inom solenergi i andra kvartalet i år, men bolaget slutade schemalägga projekt på de flesta marknaderna under tredje kvartalet.

Nu avslutar de även en del projekt som kommit långt i processen samt att de stänger ned i vissa marknader. Electrek har tagit emot en hel del rapporter från kunder som informerats att Tesla avslutar deras order och inte kommer gå vidare.

Detta har inkluderat kunder som hade solpaneler och annat beställt, en del var redan designade och godkända men att de nu avbryts.

Rapporterna har kommit från kunder i Los Angeles, Norra Kalifornien, Oregon och Florida. Även en del personer inom divisionerna ska ha sagts upp.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera