NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 5-7 DECEMBER

SVENSK VÄLFÄRD? Den svenska välfärden fungerar inte längre för den som är svårt sjuk, enligt 17 forskare. De kräver lagändringar som gör det enklare att få sjukpenning efter 180 dagar samt att Försäkringskassans ledning gör en omfattande och självkritisk granskning av hur verksamheten har utvecklats de senaste åren. (DN Debatt mån)


LO-SPLITTRING. Flera LO-förbund oroar sig för att sammanhållningen inom LO ska försämras efter att IF Metall och Kommunal anslutit sig till las-uppgörelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv. (DN lör)


NORSKT FÖR GASKLOCKAN. Den norska bostadsutvecklaren Obos tar över prestigeprojektet Gasklockan, som ska stå klart 2023. Affären avseende Gasklockan mellan Oscar Properties och Stockholms stad kraschade i november förra året. (DI mån)


V-HOT KVAR. 300 vänsterpartister står i ett upprop fast vid partiet ska försöka fälla regeringen på grund av förändringar av arbetsrätten. (Ekot lör)


LIKVIDITETSSTÖD. Regeringen ställer ytterligare 300 miljarder kronor till näringslivets förfogande, via det så kallade likviditetsstödet. (SvD, DI lör)


PÅBÖRJAD VACCINTILLVERKNING. Svenska Recipharm har redan påbörjat tillverkningen av coronavaccin åt sina amerikanska kunder. "Vad som än händer så blir detta en viktig affär för oss", säger vd Thomas Eldered. (SvD mån)


NY STORÄGARE. Ingen av parterna vill bekräfta vem som står bakom den nya investeraren i Itabs rekapitaliseringsplan

men allt pekar på att det är den norske redarmiljardären John Fredriksen som pumpar in pengar i Jönköpingsbolaget. (DI lör)


SÄLJ SCANDIC. En skranglig balansräkning och den uppenbara risken för ett ihållande negativt kassaflöde bäddar för bakslag, skriver DI och rekommenderar sälj i Scandic Hotels. (DI mån)


TECKNA INTE FASADGRUPPEN. Fasadgruppen, som är på väg till börsens huvudlista, riskerar att bli en dålig investering enligt DI som råder till att avstå från att teckna. (DI mån)


SLÅR HUAWEI. Utfrysningen av Huawei gynnar Ericsson alltmer påtagligt. För första gången på nästan fem år har Ericsson större andel än den kinesiska jätten på marknaden för radionätsutrustning, enligt en analys från Exane BNP Paribas. (DI mån)


HÖGRE STÅLPRISER. Efterfrågan på europeiska stålmarknaden har återvänt med kraftigt stigande priser på oro för utbudsbrist i början av nästa år, rapporterar branschmediet SBB. Nu höjer ståljätten Arcelor Mittal priserna ytterligare. (DI mån)


EQT SÄLJER. Riskkapitalbolaget EQT säljer sin tyska fastighetsserviceverksamhet Apleona för drygt 16 miljarder kronor till det franska riskkapitalbolaget PAI Partner. (DI mån)


REKORD FÖR NÄTAPOTEK. Stor tillströmning av äldre kunder och ökade hemleveranser har gjort 2020 till ett rekordår för de svenska nätapoteken. Under årets tre första kvartal satte Apotea, Meds och Apohem försäljningsrekord. (DI lör)NORGES NÄRINGSLIV. Ingen företagare i Norge eller Finland är avundsjuk på Sveriges coronastrategi, trots stängda gränser och tidvis nedstängda samhällen, enligt chefekonomerna för ländernas näringslivsorganisationer. (SvD mån)


FÄRRE SKADOR. Låga räntor och svagare konjunktur är orostecken för försäkringsbranschen. Men det saknas inte ljuspunkter. Kostnaderna för skador inom trafik, företag och fastigheter minskar snabbt när delar av samhället står stilla. (DI lör)


KRAFTIG TILLVÄXT FÖR KRY. Digitala vårdgivaren Kry har mer än fördubblat antalet patienter i år och utesluter inte en framtida börsnotering, enligt vd Johannes Schildt, som anser att staten bör ta över styret över sjukvården i Sverige. (DI mån)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?