1515
Annons
GOOBIT: DRABBATS AV VÄSENTLIG INTÄKTSMINSKNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Goobit Group, som är verksamt inom kryptovalutor med växlingstjänsten BTCX, meddelar att verksamheten har drabbats av en "väsentlig" intäktsminskning efter att bolagets bank SEB den 16 december avslutade samarbetet avseende banktjänster inklusive betalningstjänsten Swish, något som tidigare har kommunicerats.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under januari 2022 har handelsvolymen uppgått till cirka 12 miljoner kronor omräknat i månadstakt, jämfört med cirka 45 miljoner, som var genomsnittet 2021. Minskningen bedöms medföra väsentligt minskade intäkter och lägre resultat i innevarande kvartal, november 2021–januari 2022, jämfört med motsvarande period föregående år, skriver bolaget.

"Vid köp av kryptovaluta precis som vid all näthandel uppfattar kunderna kortbetalning som en mindre smidig lösning än direktbetalning. Dessvärre medför det uppsagda banksamarbetet ett väsentligt intäktsbortfall för Goobit Group, så länge vi inte har en ny konto- och betalningslösning på plats. Vi ser detta som en väsentlig men övergående driftstörning och vi jobbar intensivt på att få fram en fullgod betalningslösning för våra kunder. I dagsläget kan vi dock inte säga när en sådan lösning kan vara på plats", kommenterar vd Erika Eliasson i pressmeddelandet.

Sedan den 16 december 2021 har kunderna på bolagets handelsplattform för kryptovaluta BTCX hänvisats till kortbetalning.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera