1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 24–26 JULI

CEMENTSTOPP. Statliga gruvbolaget LKAB är Cementas största kund. Nu jobbar bolaget för att hitta alternativa lösningar om produktionen stoppas i oktober. (DI lör)


VACCINATION. Den tredje vågen pågår i Afrika och Asien, två kontinenter där få är vaccinerade. Ett recept på en katastrof, enligt epidemiologen Lone Simonsen (SvD sön)


KRYPTOVALUTOR. Flera länder flaggar för hårdare granskning av kryptovalutorna, en signal om att de landat i finansvärlden på riktigt. Samtidigt förekommer viss oro från branschen. (SvD mån)


DÅLIGT OCH SNÅLT. Enligt Di:s Anders Hägerstrand är budet på bilsäkerhetsföretaget Veoneer från Magna dåligt för Sverige, men att ägarna måste acceptera det. "Budet [...] kommer i ett kortsiktigt perspektiv lägligt för aktieägarna. Men i ett långsiktigt perspektiv är bolagets börsresa ett misslyckande", skriver han. Handelsbankens Hampus Engellau anser att Magnas erbjudande är väl snålt med tanke på potentialen. (Di lör)


BUDPREMIE. Di pekar ut fem bolag på Stockholmsbörsen som är öppna för bud och där en köpare måste vara beredd att erbjuda en hög premie. Dessa är Teleoperatören Millicom, MTG, Nordea, Boliden och vårdföretaget Attendo. (Di lör)


HALVLEDARBRIST. Ledningen för Volvo Cars, som utreder en börsnotering, varnar för att brist på halvledare bromsar tillväxten i år. Längre fram är siktet inställt på ökad volym och eldrift. Men ännu så länge står elbilarna för under 3 procent. Samtidigt har Volvo Cars slagit sälj- och vinstrekord för första halvåret. (Di lör)


METALL-HAUSSE. De stora industribolagen tampas med högre kostnader på insatsvaror. En vändning kan dock vara i sikte där uppgången i flera viktiga metaller har dämpats de senaste månaderna. "Just nu är det mer nedsida på priserna", säger Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Nordea till Di. (Di lör)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?