1515
AMBEA: SPÅR PANDEMIEFFEKT 1 KV UNGEFÄR I LINJE MED 4 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Omsorgsbolaget Ambea bedömer att effekterna av pandemin kommer att fortsätta att påverka bolagets verksamhet under det första kvartalet 2021 i ungefär samma utsträckning som i det fjärde kvartalet 2020.

Det framgår av bokslutet.

Pandemin väntas ge en lägre beläggning som medför ett 30-40 miljoner kronor lägre ebita-resultat i det första kvartalet. Omsättningen väntas komma att påverkas med 90 till 100 miljoner kronor.

I vd-ordet skriver Benno Eliasson att covid-19 bedöms ha påverkat det fjärde kvartalet med omkring -100 miljoner kronor på omsättningen och -35 miljoner kronor på resultatet. Detta är något större påverkan i kvartalet på omsättningen än vad som väntades enligt rapporten för det tredje kvartalet 2020.

När Ambea släppte rapporten för det tredje kvartalet skrev bolaget att den negativa effekten på omsättningen förväntades ligga på 70-80 miljoner kronor medan resultateffekten skulle bli negativ med 30-40 miljoner kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?