OVZON: CARNEGIE ÅTERUPPTAR BEVAKNING MED KÖP-REK (NY)

(Lägger till: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Carnegie återupptar bevakningen av satellitbolaget Ovzon med rekommendationen köp och riktkursen 90 kronor.

Det framgår av en analys.

Bland faktorerna som kommer driva kursen finns fler kundavtal, en stark intäktstillväxt under 2021 och uppskjutningen av satelliten Ovzon-3 i slutet av nästa år, enligt Carnegie vars analys fått titeln "The sky is the limit".

Carnegie räknar med att bolagets nya kapacitet kommer att ge en intäktstillväxt om 65 procent under 2021. Basscenariot i kalkylen är vidare att Ovzon-3 kommer att börja generera intäkter från det andra kvartalet 2022.

Carnegie skriver vidare att potentialen är stor, men det är även riskerna. Här pekar investmentbanken på konkurrerande teknologier, prisutvecklingen och den höga kundkoncentrationen.

Aktien stängde på tisdagen på 65:70 kronor. Den stiger med drygt 8 procent till 71:20 kronor på onsdagsförmiddagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?