1515
Annons
SPOTIFY: LANSERAR CLUBHOUSE-RIVAL, LIVEAPPEN GREENROOM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotify lanserade på onsdagen en ny app för live audio som fått namnet Spotify Greenroom. Appen fungerar delvis som en rival till sociala medie-appen Clubhouse, rapporterar Techcrunch.

Med hjälp av appen, som finns för såväl IOS som Android, kan användare skapa eller delta i gruppdiskussioner i olika samtalsrum och även välja att skapa podcaster av diskussionerna.

Enligt Spotify är en av planerna för Greenroom att utnyttja Spotifys personaliseringsteknik för att koppla ihop användare med innehåll de kan tänkas vilja höra.

Spotify avser inte att ta betalt av användarna för Greenroom, men bekräftar att olika sätt för kreatörer att ta betalt kan komma längre fram. Bolaget presenterade på onsdagen även nyheten Spotify Creator Fund, som ska hjälpa kreatörer i USA att skapa intäkter från sitt arbete. Än så länge existerar dock enligt Techcrunch bara ett formulär där intresserade kan skriva upp sig för att få mer information om möjligheten.



Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?