1515
TESLA: NYA KRASCHER I AUTOPILOT-LÄGE UTREDS AV USA-MYNDIGHETER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En av Teslas bilar, som försatts i autopilotläge av föraren, kraschade på onsdagen in i en polisbil i delstaten Michigan, något som nu ska utredas av trafiksäkerhetsmyndigheter.

Olyckan är den senaste i raden av olyckor där Teslabilar i autopilotläge varit involverade, något som lett till att myndigheter fått upp ögonen för bilmärkets självkörandeförmågor, enligt Wall Street Journal.

Trafikpolisen i Michigan beordrade den berörda Teslaföraren, som satt i en Model Y, att stanna som en del av en utredning av en annan olycka. Ingen ska ha skadats i den krasch som därefter följde.

Det är dock tredje gången de senaste veckorna som en olycka involverande Tesla har engagerat trafiksäkerhetsverket. Två olyckor utreds också i Detroit och Houston.

Teslas självkörandeförmågor och inblandning i olyckor i just det läge som är avsett att hjälpa förare undvika olyckor, har också fått konsumentorganisationer att ta bladet från munnen.

"Det har varit så här i flera år nu: Tesla tillgängliggör fordon med aktiva system som ska assistera förarare, men systemen sätter inte säkerheten först", sade William Wallace på Consumer Reports.

Consumer Reports gav nyligen Teslas förarassistanssystem nio av tio i ett test, men vad avser betyget i det så kallade autopilotläget erhölls en trea i fråga om att hålla föraren engagerad.

Tesla har avböjt att kommentera utredningen för Wall Street Journal.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?