1515
APPLE: EU PÅ VÄG VÄCKA ÅTAL EFTER SPOTIFYS APPSTORE-KLAGAN - FT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionens konkurrenschef, Margrethe Vestager, presenterar i slutet på veckan ett åtal mot amerikanska Apple avseende konkurrensbrott.

Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.

Fallet startade med att den svenska ljudstreamingplattformen Spotify skickade in en klagan till EU:s myndigheter, riktad mot att Apple tar ut en avgift om 30 procent på alla köp som görs i appar inuti operativsystem för bolagets datorer, telefoner och surfplattor.

Flera liknande fall pågår kring Apple och även mot konkurrenten Google med det andra dominerande mobiloperativsystemet Android.

I juni förra året problematiserade också Margrethe Vestager att Apple tycks ha blivit en "grindvakt" för vilka appar och vilket innehåll som ska komma Iphone- och Mac-användarna till dels.

Apple har dementerat alla anklagelser om att bolaget försöker hindra konkurrens och i samband med Spotifys klagan hävdade teknikgiganten att det svenska bolaget nyttjat sig av missledande retorik av finansiella uppsåt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?