1515
Annons
GHP: TAR IN TVÅ DELÄGARE FÖR DIABETESVÅRD I SAUDIARABIEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) GHP har ingått avtal med Dag Andersson och Robert Ball som innebär att satsningen på diabetesvård i Saudiarabien kommer att drivas i ett nystartat bolag där GHP äger 49 procent och resterade 51 procent ägs av Dag Andersson och Robert Ball.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I september meddelade GHP att man kommer hitta en partner och kompletterande ägare till projektet i Saudiarabien med avsikt att över tid dekonsolidera sitt ägande.

Dag Andersson är bland annat vd på Xvivo Perfusion och har suttit i GHP:s styrelse sedan 2019.

Robert Ball är sedan mars 2020 affärsområdeschef för GHP International.

I samband med detta kommer Dag Andersson att lämna sitt styrelseuppdrag i GHP och i stället gå in som styrelseordförande i det nystartade bolaget.

Avtalet innehåller en mekanism som innebär att GHP kommer kunna tillgodoräkna sig cirka 75-85 procent av det totala bolagsvärdet vid en framtida försäljning. Det nystartade bolaget kommer överta de affärsutvecklingskostnader som projektet i Saudiarabien medför.

Målet är att under 2022 starta en pilot för diabetesverksamheten via ett managementkontrakt.

Under 2022 förväntas resultatandelen från GHP:s andel av det nystartade bolaget ha en viss negativ påverkan på finansnetto.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?