1515
BÖRSEN: FORTSATT POSITIVT INFÖR ÖPPNING I STOCKHOLM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Riskviljan tycktes fortsatt intakt inför Stockholmsbörsens öppning på torsdagen. Indikationen var uppgång, efter att asiatiska börser tagit över taktpinnen från amerikanska med uppåthandel under tidig morgon.

Med en halvtimme kvar till öppning indikerade förhandel hos IG Markets en uppgång med 0,3 procent i den inledande handeln, samtidigt som terminerna för de större europeiska börserna i Frankfurt, Paris och Amsterdam stod 0,2-0,5 procent högre.

I Asien handlades framför allt kinesiska marknader uppåt efter att onsdagskvällen avslutades i positivt territorium för de amerikanska börserna, där tillväxtpositionerade techaktier dock underpresterade mot bredare index trots att den amerikanska tioårsräntan klättrade tillbaka ned på sjunkande inflationssiffror.

Hygglig efterfrågan i finansdepartementets emission av tioåriga statsobligationer, som såldes till 1,52 procent, bidrog även det till att tioårsräntan befann sig ett par punkter lägre på torsdagsmorgonen jämfört med vid svensk börsstängning på onsdagen.

Det var tunt med nyheter bland de största svenska bolagen under morgonen, men på rekommendationsfronten har H&M:s aktie fått en höjd riktkurs hos ABG till 240 kronor från 200, med köpstämpeln intakt. Klädbolagets aktie stängde på 214:60 kronor på onsdagen.

Getinges aktie har höjts till köp från behåll hos SEB och riktkursen har skruvats upp till 255 kronor från 220 kronor. Det kan jämföras med onsdagens stängningskurs på 223:20 kronor för medicinteknikbolagets aktie.

Betsson har fått en sportbettinglicens i Tyskland inför omregleringen som väntas den 1 juli 2021, efter att landet infört tuffare regler i december vilket ledde till 70-procentigt tapp för Betsson i marknaden. Pareto uppskattade då att runt 7 procent av Betssons intäkter kom från den tyska marknaden.

Två emissionsbesked i småspararfavoriter noterades efter onsdagens stängning. Kursen i ljudboksbolaget Storytels emission blev 218 kronor, en rabatt på 1,6 procent. Bolaget tar in 1,2 miljarder kronor. Energilagringsbolaget Azelios emissionskurs blev i sin tur 56 kronor, motsvarande en rabatt på 4 procent för aktier till ett värde av 596 miljoner kronor.

Retail and Brands, RNB, säljer sitt dotterbolag Polarn O. Pyret till Procuritas Fond VI för 330 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis, meddelades i ett pressmeddelande sent på onsdagen.

Forskningsbolaget Vicore Pharma presenterar på torsdagen topline-resultat från en fas 2-studie som utvärderade effekten av en singeldos av den specifika AT2R-agonisten C21 på köldinducerad kärlsammandragning, så kallat Raynauds fenomen, i patienter med systemisk skleros. C21 nådde inte primärvariabelmål i studien, men bolaget menar att det finns indikationer som talar starkt för att den valda studiedesignen inte fångat upp maximal effekt av AT2R-agonisten.

Ventilationsföretaget Systemair har öppnat böckerna för tredje kvartalet under morgonen, och redovisat ett rörelseresultat om 108 miljoner kronor, lägre än väntade 131 miljoner kronor. Även nettoomsättningen var lägre än väntat.

Alelion har fått en order på högspänningsbatterier från en tysk specialfordonstillverkare till ett värde om 3,4 miljoner kronor.

På torsdagen är det premiär för kryptovalutaföretaget Coinshares aktie på handelsplattformen Nasdaq First North. Inför noteringen gjorde bolaget en nyemission på 151 miljoner kronor som tecknades till 447 procent och tillförde 2.280 nya aktieägare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?