1515
CATENA MEDIA: AFFÄR MED BETTER COLLECTIVE LOGISK - KEPLER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det finns logik i en affär mellan Catena Media och Better Collictive. Frågan är enligt analytiker vad vissa av storägarna tycker om den indikerade budnivå som Dagens Industri har rapporterat om.

"Det finns såklart en del storägare i Catena Media som har varit med ett tag och kanske tycker att 50 kronor är för lite. Å andra sidan - om de får aktier så kan det bli en bra kombination ändå, så det kanske går att komma överens där", säger Hjalmar Ahlberg, analytiker vid Kepler Cheuvreux, till Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt källor till Dagens Industri ska Better Collective under året ha uppvaktat sektorkollegan Catena Media med budförslag, där det senaste uppges ligga på 50 kronor. Catena Media och Better Collectiva ville inte kommentera för Dagens Industri.

Hjalmar Ahlberg på Kepler Cheuvreux menar att det finns en logik i en eventuell affär, eftersom bolagen är exponerade mot lite olika segment - Catena Media mer mot kasino och Better Collective mer mot sportbetting - och att tillgångarna i form av sajter inte överlappar i så hög grad.

"Bolagen i sig passar ihop, så det är inte helt orimligt att de har varit i kontakt med varandra", säger han och fortsätter:

"Catena Media har ju varit mer fokuserade på att styra upp sina tillgångar och slutade mer eller mindre med förvärv i slutet av 2018. Sedan hade de en balansräkning som var en stor fråga och som de lyckades få ordning på, så nu är de mer i position att tänka på förvärv eller kanske en sådan här affär också."

Sedan toppen 2018 på drygt 150 kronor har Catena Media haft en trist kursutveckling. I mitten på mars var kursen nere under 8 kronor, men har sedan dess återhämtat sig. Efter måndagens budspekulationer var aktien omkring klockan 11 upp närmare 16 procent till 36 kronor.


Graf: Catena Medias kursutveckling sedan 2016

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?