MOMENTUM: NORDSTJERNAN LÄGGER BUDPLIKTSBUD OM 120 KR/AKTIE (NY)
(Tillägg: på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordstjernan lägger ett budpliktsbud på Momentum Group om 120 kronor kontant per aktie.

Erbjudandet värderar samtliga aktier i Momentum Group till cirka 6,1 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Det erbjudna priset per aktie i Momentum Group understiger stängningskursen för B-aktien på Nasdaq Stockholm den 4 november med 7,1 procent och understiger den volymviktade genomsnittliga betalkursen för B-aktien de 30 senaste handelsdagarna fram till och med den 4 november med 9,8 procent.

Nordstjernan äger motsvarande cirka 51,9 procent av samtliga aktier och cirka 51,0 procent av samtliga röster i Momentum Group. Den 29 oktober meddelade Nordstjernan att det ökat sitt ägande i Momentum med en B-aktie och att detta utlöste budplikt.

Under rubriken bakgrund och motiv till erbjudande skriver Nordstjernan bland annat att Nordstjernan vill öka ägandet och engagemanget i Momentum Group samt bidra som en aktiv och långsiktig huvudägare. Nordstjernans industriella erfarenhet och finansiella styrka ökar flexibiliteten för bolaget och stärker förutsättningarna för en ännu mer konkurrenskraftig företagsgrupp, heter det.

Nordstjernan erhöll majoriteten av sina aktier i Momentum i samband med sammanslagningen av Momentum och Swedol tidigare i år. Det pågående integrationsarbetet mellan Momentums Tools-verksamhet och Swedol sker under utmanande marknadsförhållanden, bland annat till följd av coronaviruset, vilket ökar betydelsen av en långsiktig och finansiellt stark huvudägare för Momentum, skriver Nordstjernan.

Vidare anges att Nordstjernan kan tänka sig att vara såväl huvudägare i ett börsnoterat Momentum som att äga Momentum i onoterad miljö.

Acceptfristen väntas börja den 6 november och sluta den 4 december 2020. Fullföljande av erbjudandet är inte föremål för några villkor.

Enligt Nasdaq Stockholms regler ska styrelsen för Momentum offentliggöra sin uppfattning om budet senast två veckor före acceptfristens utgång.

Momentum är återförsäljare av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service, till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?