1515
BÖRSEN: LÄTT UPPGÅNG VÄNTAS I TIDIG MÅNDAGSHANDEL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en lätt positiv start på måndagen.

I Asien utvecklades marknaderna åt olika håll. I Kina pressades indexen efter att ett block med makrostatistik kablats ut, medan utvecklingen gick åt motsatt håll i Japan.

USA-börserna hade i fredags en blandad utveckling med frossa för teknikbolagen på Nasdaq-börsen medan New York Stock Exchange klarade sig bättre med en mindre förändring för S&P 500 index och en uppgång för Dow Jones index. Stigande räntor väckte väckte nytt liv i inflationsoron och dämpade aptiten på snabbväxande teknikbolag. Bättre gick det för industribolag, banker och bolag som drabbats hårt av pandemin.

Vid klockan 08:45 var terminerna för de ledande Europabörserna upp något. Noteringen för Frankfurt- och Parisbörserna visade på +0,1 respektive +0,3 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG pekade upp 0,3 procent.

Klädkedjan H&M hade ett bistert första kvartal i det brutna räkenskapsåret för perioden december till februari, men inte lika illa som analytikerna enligt Infronts konsensus hade räknat med. Nedgången i försäljningen summerades till 21 procent. Enligt Infronts samanställning av 17 estimat hade analytikerna i genomsnitt räknat med att försäljningen skulle minska med 23,6 procent. Försäljning under perioden 1 till 13 mars ökade dock med 10 procent.

Dagens Industri har utfärdat en säljrekommendation för Renewcell. "Hållbarhetsrallyt har pressat upp bolagets aktie till ohållbara nivåer, och varje anställd värderas nu till över 300 miljoner kronor", skriver tidningen.

Bufab meddelar att den organiska tillväxten för januari och februari var cirka 9 procent och att försäljningen därmed är tillbaka på en nivå betydligt över både 2020 och 2019. Även orderingången ökade.

Forskningsbolaget Calliditas har inlämnat en ansökan om en påskyndat godkännande i USA för läkemedelskandidaten Nefecon vid behandling av den sällsynta njursjukdomen primär IGA-nefropati.

Bettingbolaget Leo Vegas förvärvar Expekt för 5 miljoner euro av Betclic Group. Expekt har en svensk spellicens. Nettospelomsättning för den förvärvade verksamheten uppgick under 2020 till 6,9 miljoner euro och verksamheten är lönsam.

Gamingbolaget Enad Global 7 har utsett Carnegie till finansiell rådgivare och kommer att utvärdera potentiella finansieringsalternativ som kan innefatta såväl upptagande av skuld som utgivande av aktier.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 130 från 110 kronor.

Storytel får en köprekommendation av Affärsvärlden.

Börsveckan råder till köp av aktier i Bulten, Christian Berner, AQ, Saab och Traton i veckans utgåva.

Redeye initierar bevakning av bud- och transportbolaget Urb-it och har kommit fram till en värdering om 3:60 kronor per aktie i ett basscenario. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där det bevakade bolaget betalar för bevakningen.

På måndagen är det premiär på Nasdaq First North för jordbruksrobot-bolaget Ekobot. Nyemissionen på 20,5 miljoner kronor med teckningskurs 44 kronor per unit inför noteringen tecknades till 189 procent. Varje unit bestod av två aktier och en teckningsoption.

Apropå noteringar förbereder Karolinska Developments portföljbolag Modus Therapeutics en premiär på Nasdaq First North Growth Market under innevarande år.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?