1515
WESC: SÄTTER NYA MÅL I SAMBAND MED NY VERKSAMHETSINRIKTNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Klädbolaget Wesc, som är noterat på Nasdaq First North och som står i färd med att byta verksamhetsinriktning med tillhörande namnbyte till Vestum, presenterade på tisdagen en så kallad bolagsbeskrivning som bland annat innehåller finansiella mål och en ny koncernledning för Vestum.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vestum har som mål att årligen genomföra förvärv som tillför proformerad justerad ebita om minst 100 miljoner kronor. Vidare har bolaget som mål att minst uppnå en justerad ebita-marginal om 8,0 procent.

Beträffande kapitalstrukturen är målet att den finansiella nettoskulden i relation till justerad ebitda inte ska överstiga 4 fånger som genomsnitt över de senaste fyra kvartalen.

Som utdelningspolicy uppges att Vestums vinstmedel och tillgängliga kassaflöden till hundra procent ska återinvesteras i verksamheten och/eller användas till nya förvärv.

Vd för bolaget efter verksamhetsförändringen är Conny Ryk, Olof Andersson är finanschef medan Simon Göthberg är förvärvschef.

Slutligt beslut om bland annat ändrad verksamhetsinriktning och namnbyte kommer att fattas på bolagets årsstämma den 20 maj.

Wesc har tidigare fått villkorat godkännande för fortsatt notering på Nasdaq First North.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?