1515
Annons
NEW YORK: NORDSTROM FÖLL I HANDELSSTARTEN, S&P 500 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna öppnade på onsdagen oregelbundet med små indexrörelser efter tisdagens fortsatta uppgångar.

Vid 16-tiden var Dow Jones industriindex oförändrat vid nivån 35.367. Både S&P 500 och Nasdaqs kompositindex ökade 0,1 procent till nivåerna 4.490 respektive 15.036.

På tisdagskvällen avslutades New York-handeln med uppgångar och S&P 500 stängde 0,2 procent högre, efter att under handelssessionen åter ha nått nya rekordnivåer.

Bland de enskilda aktierna föll på onsdagen varuhuskedjan Nordstrom brant efter öppning, med nästan 17 procent. Försäljningen i det senaste kvartalet kom in under de nivåer som rådde före pandemin, och då hjälpte det inte att resultatet överträffade analytikernas förväntningar.

Johnson & Johnson var ned 0,6 procent trots att bolaget har uppgett att en studie visat fördelar med en så kallad boosterdos vaccin mot covid-19. En sådan dos ökade enligt Johnson & Johnson kraftigt nivån antikroppar i studien.

Sportutrustningshandlaren Dick's Sporting Goods rusade 16 procent efter att med marginal ha överträffat analytikernas förväntningar med sin kvartalrapport. Bolaget höjde även sin utdelning och gör dessutom en extra utdelning.

Klädkedjan Urban Outfitters redovisade ett högre resultat än förväntat för det gångna kvartalet och även intäkterna var bättre än väntat. Kedjan gynnades av en kraftig ökning av onlineförsäljningen jämfört med de nivåer som rådde före pandemin, men har samtidigt drabbats av problem i leveranskedjan. Aktien tappade 9 procent.

Sopptillverkaren Campbell Soup sjönk 1,4 procent i den inledande handeln. Bolagets aktie har sänkts till neutral från tidigare övervikt av Piper Sandler, med stigande råvarukostnader som en av motiveringarna.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 1,31 procent och på råvarumarknaden hade Brentoljan stigit med 0,3 procent.


Graf: S&P 500 onsdagen 25 augusti

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera