Annons
BÖRSEN: INDUSTRI OCH RÅVAROR GÅR SVAGT, OMXS30 -1,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tendensen var tydligt nedåtriktad på Stockholmsbörsen på torsdagen och utvecklingen var likartad även på de större Europabörserna.

I Sverige sjönk Silf/Swedbanks industri-PMI till 50,6 i augusti från 52,5 i juli. Det var den lägsta nivån sedan i juni 2020 och tredje månaden i rad med sjunkande index.

Omkring klockan 12.30 hade OMXS30 backat 1,5 procent till 1.890 och aktier för 6,7 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. I övriga Europa var Frankfurtbörsens DAX-index ned 1,3 procent och Parisbörsens CAC40 sjönk 1,5 procent.

Bland storbolagen låg Sinch i botten med en nedgång på 5,1 procent. Industri och råvaror gick svagt med nedgångar på 3,6 procent för Sandvik och 3,9 procent för Boliden.

Electrolux noterade en nedgång på 2,9 procent. Aktien har fått sänkt rekommendation av investmentbanken JP Morgan till undervikt, och även neddragen riktkurs. JP Morgan har sänkt sin riktkurs även för andra industribolag, bland dem Atlas Copco A som backade 1,8 procent. Sandvik-avknoppningen Alleima föll 4,2 procent.

Volvo Cars stoppar produktionen vid sin fabrik i kinesiska Chengdu tillfälligt sedan staden stängts ned i ett försök att begränsa spridningen av covid-19. Aktien tappade 3,9 procent.

Bland fåtalet aktier på plus inom storbolagsindex fanns Swedish Match som steg 0,6 procent och Tele2 som var upp 0,7 procent.

Isofol Medical rasade 35 procent till 0:775 kronor sedan forskningsbolaget meddelat att det inte är motiverat att driva Agent-studien vidare. I början av augusti meddelade Isofol att Agent-studien i fas 3 inte nått sina mål och även vid det tillfället rasade aktien.

Programvarubolaget Vitec backade 3,7 procent sedan SEB Equities sänkt sin rekommendation för aktien till behåll från tidigare köp.

Medicinteknikbolaget Bonesupport håller kapitalmarknadsdag på torsdagen och uppdaterade inför detta sina finansiella mål, där bolaget nu siktar på 40 procents försäljningstillväxt åren 2023-2025. Aktien backade 1,1 procent.OMXS30 torsdagen den 1 september

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera