1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 14 SEPTEMBER

NY REGERING. I Norge har Arbeiderpartiets ledare Jonas Gahr Störe utropat sig till segrare efter valet till stortinget. (Ekot)


NY LEDARE. Socialdemokraternas partidistrikt i Stockholm nominerar Magdalena Andersson som ny partiordförande. Hon har nu stöd av en majoritet av S-ombuden inför kongressen i november. (DN)


ÖKAD KONTROLL. Peking drar åt tumskruvarna kring landets näringsliv allt hårdare, och techjätten Alibaba tvingas nu dela upp sin betal- och lånetjänst. (SvD)


MINDRE OLJA. Allt fler röster höjs i Norge för att landet ska sluta borra efter ny olja med hänvisning till klimathotet. (SvD)


MER VINDKRAFT. Ansökningarna om att bygga vindkraft till havs har fullkomligen exploderat, och kan ge Sverige ett överskott på el. (SvD)


DIGITALT NAIVA. Om svenska folket ska känna brett förtroende för digitala betalningslösningar måste vi kunna lita på att de är tillräckligt säkra. Där är vi inte i dag, enligt Anna Kinberg Batra, regeringens särskilda utredare. (DI)


EQT. Det finns frågetecken kring EQT:s hantering av toppchefernas aktieförsäljningar i förra veckan och styrelsens beslut att tillåta försäljningen hemlighölls i en vecka, och annan insiderinformation i mer än tre veckor. (DI)


SCANDIC. En av Scandic Hotels största ägare, investmentbolaget Formica, har sålt majoriteten av sitt aktieinnehav. Formicas vd bekräftar försäljningen, men vill inte nämna något mer. (DI)


INSIDERFÖRSÄLJNINGAR. Fyra stora utförsäljningar av aktier i börsbolag från storägare på Stockholmsbörsen har genomförts i september innan fönstret stängdes i och med att rapportsäsongen sparkar igång om ungefär en månad. Nästa stora utförsäljningsvåg lär komma i december, skriver Di:s Ulf Petersson i en analys. (DI)


OLJA. Allt fler röster höjs i Norge för att landet ska sluta borra efter ny olja mot bakgrund av klimathotet. Oljeanalytikern Thina Saltvedt ställer sig frågan vad Norge ska leva av. (SvD)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?