1515
Annons
ITAB: VD TROR PÅ FORTSATT EXPANSION UNDER 2022

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Dagligvaruhandel och Bygg- och Heminredning stod för den största tillväxten för Itab i det fjärde kvartalet. Omsättningen ökade med 17 procent i det fjärde kvartalet samt för helåret och vd Andréas Elgaard tror på fortsatt expansion.

"Under 2022 kommer vi se en fortsatt expansion såväl organiskt som genom förvärv med tydligt fokus på Europa och genom att följa våra strategiska kunders expansion globalt", skriver vd:n i rapporten.

Bolaget har som många andra påverkats av stigande kostnader för råmaterial som påverkade resultatet negativt under årets inledande kvartal, men under avslutningen av 2021 skriver Andréas Elgaard att vidtagna åtgärder har haft en stabiliserande effekt.

"Vi har under de gångna kvartalen kontinuerligt justerat våra priser samt vidtagit andra kostnadsbesparande åtgärder för att balansera för negativa resultateffekter i verksamheten", skriver han.

Bolaget har sagt att nya mål kommer att presenteras i samband med bokslutet, men skriver i rapporten att dessa kommer att meddelas i ett separat pressmeddelande.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera