HUSQVARNA: OMVÄND VINSTVARNING, BÄTTRE FSG ÄN VÄNTAT 2 KV (NY)

(Tillägg: från och med det femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Husqvarna har haft en starkare försäljningsutveckling för det andra kvartalet 2020 än det som kommunicerades i ett pressmeddelande den 8 juni 2020.

Nettoomsättningen beräknas vara omkring 13.500 miljoner kronor under andra kvartalet (13.789), en minskning med 2 procent jämfört med föregående år. Det kan jämföras med att bolaget i juni sade att försäljningen skulle minska med cirka 10 procent under andra kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Rörelseresultatet förväntas uppgå till cirka 2.190 miljoner kronor (2.125) för det andra kvartalet. Enligt Infronts estimatinsamling från den 12 maj låg konsensus då på 1.230 miljoner kronor.

"Vi har levererat ett väldigt bra kvartal, även mot bakgrund av covid-19-situationen, med en ökad försäljning, justerat för den lämnade verksamheten i tidigare Consumer Brands, och en förbättrad rörelsemarginal", skriver vd Henric Andersson.

Efter en utmanande inledning av kvartalet accelererade efterfrågesituationen snabbt i takt med att marknader åter öppnade och konsumenter visade ett starkt intresse för trädgårdsprodukter, speciellt inom bevattning, skriver Husqvarna.

Effekter från tillfälliga kostnadsreduceringar och en förbättrad produktmix resulterade i en ökad rörelsemarginal, skriver vd:n.

Ovanstående siffror är preliminära. Den slutliga rapporten för andra kvartalet 2020 kommer att publiceras den 16 juli.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?