1515
ONCOPEPTIDES: ODAC INSTÄLLT, BETYDANDE NEDDRAGNINGAR NU - IC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oncopeptides beslut att dra tillbaka Pepaxto från USA-marknaden innebär att det planerade mötet med ODAC, en till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA knuten cancerläkemedelspanel, den 28 oktober inte blir av.

Det bekräftar Oncopeptides kommunikationschef Rolf Gulliksen för Nyhetsbyrån Direkt.

Han säger vidare att den ändrade inriktningen för Oncopeptides kommer att innebära att det sker stora nedskärningar omedelbart.

"Det blir betydande neddragningar, där vi i stort sett stänger ned verksamheten i USA och Europa. USA är ju den största delen av vår organisation", säger Rolf Gulliksen.

Kan det kommande utlåtandet från den europeiska läkemedelsmyndighetens vetenskapliga kommitté, CHMP, nästa år påverka verksamhetsförändringarna?

"Vi räknar med att CHMP kommer med någon fort av utlåtande under det andra kvartalet nästa år. Men det kommer inte att påverka neddragningarna, vi gör betydande neddragningar redan nu", säger Rolf Gulliksen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?