HUSQVARNA: FORTSATT STARK EFTERFRÅGAN INLEDNING 3 KV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Husqvarna lämnade tidigare i juli preliminära siffror för det andra kvartalet med anledning av bättre försäljning än väntat, och den starka efterfrågan har fortsatt under inledningen av det tredje kvartalet.

"Vi ökar nu gradvis våra investeringar i några av de tidigare pausade strategiska initiativen för att stödja framtida lönsam tillväxt", skriver vd Henric Andersson i rapporten för det andra kvartalet 2020.

Bland bolagets affärsområden var det framförallt Gardena och bevattning som stod för den största tillväxten när affärsområdet växte med 24 procent i det andra kvartalet.

Construction och Husqvarna minskade sin omsättning med 18 respektive 7 procent i kvartalet, även om efterfrågan inom Construction stärkes mot slutet av kvartalet.

"Vi har upplevt ett extremt volatilt marknadsklimat under kvartalet, från en kraftigt försämrad efterfrågan till en starkt ökad efterfrågan", skriver vd.

Det andra kvartalet är normal det starkaste kvartalet för trädgårdsprodukter, och vd konstaterat att bolaget har har vi nu passerat toppen för trädgårdssäsongen för i år.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?