1515
DIREKT POD: ALL MAKT ÅT BLANKARMAFFIAN - VÅR BEFRIARE

STOCKHOLM (Direkt Studios) Med 10-talets börsrusning i ryggen har giriga rufflare stått på kö för att sätta bluffbolag på börsen de senaste åren. Därmed har också jaktmarkerna för det moderna ekosystemet av börsgranskare växt explosionsartat.

Men det är inte bara media och myndigheter som avtäcker och avslöjar bedragare. Floran av blankare, som tjänar pengar på kursnedgång i enskilda aktier, har blivit en allt oftare bespottad krets. De senaste åren har fenomenet dock skördat uppmärksammade framgångar och vält omkull multimiljardbolag på löpande band.

Faktum är att en blankarfirma kommit från ingenstans, blivit hetaste nyhetsstoff och raderat ut stora börsvärden den senaste veckan.

Vilka är dessa bolag som lurar brallorna av oss, och vilka är blankarfirmorna och hedgefonderna som står på andra planhalvan?

Och framför allt: Hur kan man ställa sig bakom påståendet att de båda faktiskt är nödvändiga?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen, av och med programledaren Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning.

Avsnittet finns tillgängligt på alla podcastplattformar, bland annat Apple Podcast, Spotify och Acast.


Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?