1515
TESLA: MODEL 3-PRODUKTIONEN HAR PAUSATS I KALIFORNIEN - BN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elbilstillverkaren Tesla har temporärt stoppat produktionen av budgetbilen Model 3 i Freemont-fabriken i Kalifornien, rapporterar Bloomberg News.

Anställda har fått beskedet att viss montering vid fabriken kommer att pausas från den 22 februari till den 7 mars, uppger en källa för Bloomberg News. Tesla har inte återkommit efter att nyhetsbyrån bett om en kommentar.

Bilbranschen är för närvarande hårt ansträngd av brister på chip, något som tvingat ned produktionen för flera av Teslas konkurrenter. Tesla uppgav i januari att bolaget arbetar för att minska effekterna från den globala bristen och att målet om att öka leveranserna med mer än 50 procent i år ligger fast.

Det långsiktiga målet är att Tesla ska nå 20 miljoner leveranser under 2030 och för att nå dit är alla delmål sköra, skriver Bloomberg News. Den senaste tidens prissänkningar på flera modeller i olika marknader har föranlett spekulationer om efterfrågan inte möter förväntan.

"Tesla hade överskottslager i fjärde kvartalet 2020 och bolaget har aldrig lyckats sälja ut hela produktionskapaciteten. Därför misstänker vi att det finns en efterfrågeproblematik snarare än ett produktionsproblem", skrev Gordon Johnson, grundare på GLJ Research i en analytikerkommentar tidigare i veckan, enligt nyhetsbyrån.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?