1515
Annons
SWECO: GENOMSNITTSARVODEN LYFTE, DEBITERINGSGRAD TYNGDE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Högre genomsnittsarvoden lyfte Swecos omsättning i det andra kvartalet samtidigt som en något lägre debiteringsgrad och färre antal anställda verkade i motsatt riktning på fler marknader.

Det framgår av delårsrapporten.

I förhållande till analytikerna i Infronts sammanställning var omsättningen i linje med förväntan. Ebita-resultatet var dock 6 procent under förhandstipsen.

"Justerat för kalendereffekter minskade ebita jämfört med föregående år, främst beroende på fortsatt svaga resultat i Tyskland och Storbritannien, och ett trögt kvartal i delar av den finska verksamheten. Dessutom återställdes några av kostnadsbesparingarna från föregående år när marknaderna började öppna igen", skriver vd Åsa Bergman.

Till exempel i Storbritannien var den organiska tillväxten -4 procent medan ebita minskade med hela 78 procent som en följd av lägre genomsnittliga arvoden, högre rörelsekostnader och en lägre debiteringsgrad.

Pandemin har fortsatt att påverka bolagets marknader men situationen förbättras och inflödet av nya order uppges vara stabil.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?