1515
Annons
ARLA PLAST: KÖPER SIN TYSKA PARTNER ALPHAPLAST

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Arla Plast köper tyska Alphaplex som är en återförsäljare inom plast.

Bolaget är sedan tidigare en partner till Arla Plast och den tillkommande omsättningen som en konsekvens av förvärvet beräknas till cirka 60 miljoner kronor på årsbasis.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 4,1 miljoner euro, eller 43,2 miljoner kronor, med möjlig tilläggsköpeskilling om 1,3 miljoner euro beroende på hur ebit utvecklas under kommande tre år.

"Jag är väldigt glad att få presentera detta förvärv. Det är ett strategiskt och viktigt förvärv för oss. Det stärker vår position på den viktiga tyska marknaden och det stödjer dessutom vår ambition att öka närvaron i Österrike och Schweiz. Den i Europa centralt placerade verksamheten har etablerad säljorganisation och lagerhållning. Förvärvet kommer flytta fram vår position i värdekedjan, stärka våra hållbarhetsambitioner och möjliggöra mervärde för befintliga kunder", säger Christian Krichau, vd för Arla Plast i en skriftlig kommentar.

Finansiering sker genom kreditfaciliteter och kostnaderna för förvärvet beräknas till 1,5 miljoner kronor, vilket huvudsakligen kommer att belasta tredje kvartalets resultat.

Konsolidering sker den 1 augusti.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera