1515
Annons
NVIDIA: KONKURRENSMYNDIGHET VILL BLOCKERA ARM-FÖRVÄRV (R)

(Rättelse: ingressen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska konkurrensmyndigheten, Federal Trade Commission (FTC), har lämnat in en stämningsansökan mot chiptillverkaren Nvidia för att blockera förvärvet av brittiska Arm. Ett genomförande av affären uppges skada konkurrensbilden på halvledarmarknaden.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till ett pressmeddelande från FTC.

"Det föreslagna vertikala förvärvet skulle ge ett av de största chipföretagen kontroll över den datorteknik och design som konkurrerande företag förlitar sig på för att utveckla sina egna konkurrerande chip", skrev FTC i ett pressmeddelande.

Nvidias avsikt att köpa Arm för 40 miljarder dollar offentliggjordes i oktober i fjol, men affären har ännu inte gått erforderlig granskning i den brittiska regeringen.

I augusti rapporterade Bloomberg News att även brittiska myndigheter lutar åt att blockera affären. Oliver Dowden, minister ansvarig för digitala frågor, begärde då en rapport från landets konkurrensmyndighet, CMA.

Även EU-företrädare har kritiserat affären och menat att de eftergifter som gjorts inte går tillräckligt långt för att hantera potentiell skada för konkurrenter.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?