1515
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 30 MARS

OSÄKERHET. En rad svenska regioner har ännu inte bestämt exakt vilka som ska ingå i nästa vaccinationsfas. Samtidigt växer oron för en ny utmaning om vaccineringen mot covid-19 tvingas fortsätta längre inpå sommaren: brist på personal. (DN)


SMITTSPRIDNING. Coronaviruset har sannolikt spridits från fladdermus till människa, enligt WHO:s expertrapport. Däremot finns inga säkra slutsatser för att virusutbrottet startade på Huanan-marknaden i Wuhan. (SvD)


LOCKET PÅ. Såväl ministrarna Ann Linde och Anna Hallberg som Svenskt Näringsliv och Svensk Handel duckar i den känsliga frågan som rör Kinas bojkott av H&M. (SvD)


LÄTTAT KRAV. En amorteringstrappa som gynnar unga låntagare är ett av förslagen för att mildra effekterna av ett återinfört amorteringskrav från Finansinspektionen. (DI)


STARKARE KRONA. Kronan är under press i närtid under utdelningssäsongen, men väntas därefter stärkas rejält till 9:90 mot euron vid årsskiftet enligt SEB. (DI)


KÖPLÄGE. Corem föll på Stockholmsbörsen efter gårdagens bud på Klövern. Det har gett ett köpläge enligt de båda bolagens storägare Rutger Arnhult. (DI)


KONSOLIDERA! Balders vd Erik Selin tycker att Rutger Arnhul borde slå ihop Castellum, Klövern och Corem till ett enda bolag. "...enklare att ha en planta i stället för tre", säger Balder-chefen till DI. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?