1515
BONAVA: HANDLÄGGNINGSTIDER STÖRSTA UTMANING MOT MÅL FÖR STARTER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bonavas produktionsstarter var i linje med plan under tredje kvartalet och bolaget ser fram emot en hög aktivitet av starter under det kommande kvartalet.

Det skriver vd Peter Wallin i rapporten för det tredje kvartalet.

Under det tredje kvartalet produktionsstartade Bonava 1.036 bostäder. Under årets första nio månader har Bonava startat 2.895 bostäder. Bolaget har som ambition att öka antalet starter med 5 procent jämfört med 5.364 under 2020.

Bonava-chefen skriver att handläggningstiderna avseende nödvändiga tillstånd fortsatt är utmanande, vilket är den största risken för att uppnå målet för starter.

"Skulle nödvändiga beslut dröja innebär det en förskjutning in i 2022", skriver han.

Bonava uppger att de fortsatt har kunnat hantera stigande priser, brist på insatsvaror och utmaningar i leveranskedjan utan någon större påverkan på pågående projekt.

"Ökade försäljningspriser har överträffat kostnadsökningarna, vilket generellt sett stärkt marginalen i pågående projekt. Kostnadsökningstakten för insatsvaror och tjänster har planat ut på en hög nivå och vi kan starta nya projekt med bibehållna marginalkrav", skriver Peter Wallin.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?