ELTEL: ÄNDRAR SEGMENTSSTRUKTUR, OPERATIVA FÖRBÄTTRINGAR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Eltel kommer att införa en ny segmentstruktur i de finansiella rapporterna med start i rapporten för perioden januari-mars 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De nuvarande Power- och Communicationsegmenten kommer att ersättas av fyra landssegment: Finland, Sverige, Norge och Danmark. All framtida Power- och Communication-verksamhet i dessa fyra nordiska länder kommer att presenteras under de nya landssegmenten, uppger bolaget.

Affärsområdet Smart Grids kommer att delas in geografiskt i den nya landstrukturen, medan affärsområdet High Voltage, som bedriver större delen av sin verksamhet i Polen och Tyskland, kommer att presenteras utanför segmenten, inom Övrigt.

"Från och med den 1 januari 2021 kommer nära 90 procent av Eltels verksamhet att bedrivas i Norden, i linje med den nordiska strategin", skriver Eltel.

Mot bakgrund av detta kommer affärsområdet High Voltage från och med den 31 december 2020 inte längre ha en plats i koncernledningen, och därmed avslutas Christian Wittnevens uppdrag som direktör för affärsområdet High Voltage från och med den dagen.

I delårsrapporten skriver Eltels vd Casimir Lindholm att bolaget fortsatte att se successiva förbättringar i sin operativa verksamhet under kvartalet. Det operativa ebita-resultatet steg till 6,7 miljoner euro (4,1) under kvartalet.

"Vidare är vår balansräkning mer stabil idag än vid utgången av tredje kvartalet i fjol, eftersom vi har minskat nettorörelsekapitalet med 46 miljoner euro och nettoskulden med mer än 80 miljoner euro jämfört med året innan", skriver han.

Eltel fortsätter också att stänga icke-lönsamma och icke-strategiska verksamheter utanför Norden på ett ansvarsfullt sätt och Casimir Lindholm förväntar sig att det mesta kommer att vara klart i under första halvåret 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?