1515
Annons
GHP: KONTRAKT FÖRENADE ARABEMIRATEN AVLUTAS 6/1, BEHÅLLER MÅL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) GHP meddelar att ett avtal i Förenade Arabemiraten kommer att avslutas den 6 januari på kundens begäran. Bolaget håller dock fast vid tidigare mål.

Det framgår av två pressmeddelanden under den gångna helgen.

GHP driver sedan 2016 fyra sjukhus i Ajman i Förenade Arabemiraten genom ett managementkontrakt. GHP:s uppdragsgivare där, Pure Health, har nu meddelat att man kommer konsolidera driften av sjukhusen i de norra delstaterna och att GHP:s avtal därför kommer att avslutas den 6 januari 2022. Fram till överlämnandet av sjukhusen i början av januari 2022 kommer GHP att få full ersättning från uppdragsgivaren.

Avvecklingskostnaderna för uppdraget förväntas vara begränsade, heter det i ett pressmeddelande som sändes på söndagskvällen.

GHP kommer att fortsätta driva Kuwait Hospital som en fristående enhet grundat på liggande managementavtal. Vad gäller GHP:s affärsutveckling i regionen kommer den att koncentreras till GHP:s diabetesprojekt i Saudiarabien.

Som en konsekvens av det avslutade kontraktet kommer GHP att accelerera det strategiska alternativet att hitta en partner och kompletterande ägare till projektet i Saudiarabien med avsikt att över tid dekonsolidera sitt ägande, heter det.

"När GHP på detta sätt har anpassat sina kostnader och sitt ägande skulle GHP Internationals ebit-resultat kunna vara på nästan samma nivå som 2020", skriver bolaget.

Lite senare samma dag skickade GHP ut ett till pressmeddelande för att "klargöra att koncernens övergripande mål att genomsnittligt över en treårsperiod uppnå en organisk tillväxt på 15 procent per år och att uppnå en ebit-marginal på minst 7 procent, ligger fast".

"GHP har en väldigt fin kärnverksamhet med över 20 ledande kliniker i Norden. Vi ser en stor efterfrågan på högkvalitativ specialistsjukvård vilket gör att vi fortsätter det framgångsrika arbetet med att bygga ut vårt nätverk av nordiska kliniker samtidigt som vi inom Vårdsamverkan utvecklar nya, moderna samarbetsformer för försäkringsbolagsmarknaden och företagshälsovården. Att vårt avtal i Förenade Arabemiraten avslutas nästa år påverkar inte vår målsättning med hög tillväxt och stärkta resultatmarginaler", kommenterar Daniel Öhman, vd för GHP.

GHP håller en telefonkonferens klockan 13 måndag för att förklara vad förändringarna kring det uppsagda kontraktet innebär.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?