1515
NEW YORK: SMÅ TERMINSRÖRELSER, BIOGEN I FOKUS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de amerikanska börserna visade små rörelser på måndagen, efter fredagens uppgångar sedan en jobbrapport dämpat marknadens inflationsoro.

"Huvudberättelsen är om en ekonomi som återhämtar sig väl, och som generellt kan hitta de arbetare den behöver", kommenterade UBS ekonom Paul Donovan efter rapporten.

Inför handelsstarten hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent. Terminen för det bredare S&P500 var oförändrad medan Nasdaq 100-terminen terminen var upp 0,2 procent.

I Asien har börserna under morgonen gått åt skilda håll, medan de stora Europabörserna under måndagen har stigit något.

Bland enskilda aktier i förhandeln steg läkemedelsbolaget Biogen med 4,5 procent, inför ett kommande besked från läkemedelsmyndigheten FDA om bolagets experimentella alzheimersbehandling aducanumab. Preparatet skulle i så fall bli det första större läkemedlet som godkänns för alzheimers, men vissa experter anser att det inte finns tillräckliga bevis för att behandlingen är gynnsam nog.

Tesla har lagt ned planerna på att tillverka långfärdsmodellen Model S Plaid+. Modellen S Plaid väntas dock lanseras så snart som nästa vecka. Aktien var något lägre i förhandeln.

Microsoft har fått klartecken från amerikanska konkurrensmyndigheter för köpet av AI-bolaget Nuance Communications. Microsoft räknar med att slutföra affären före årsskiftet. Aktien visade små rörelser före öppning.

Peloton, som tillverkar träningsutrustning, steg 3 procent i förhandeln. Loop Capital har gett en köprekommendation för aktien med motiveringen att den tappat cirka 40 procent sedan toppnivåerna i januari och att de finansiella effekterna av att bolaget behövt återkalla vissa löpband troligen är överskattade.

Även kreditkortsbolaget Visa steg inför öppning, med drygt 1 procent, efter en rekommendationsändring. Piper Sandler har höjt aktien till övervikt från tidigare neutral och räknat med att bolaget kommer att gynnas mer än konkurrenten Mastercard av den vaccindrivna återhämtningen i den amerikanska ekonomin.

Private equity-bolagen Blackstone och Carlyle har, tillsammans med Hellman & Friedman, avtalat om att köpa det privatägda medicinteknikbolaget Medline Industries för cirka 34 miljarder dollar, uppger källor för Wall Street Journal. Blackstone uppges även vara på väg att köpa datacenteroperatören QTS Realty Trust (QTS) för 6,7 miljarder dollar. QTS lyfte 21 procent i förhandeln.


Noteringar vid 14.45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,21%
Terminen för S&P 500 -0,01%
Terminen för Nasdaq 100 +0,23%
2-åriga USA-räntan 0,000 till 0,153%
10-åriga USA-räntan +0,007 till 1,575%
Olja, US WTI +0,10% till 69:45 dollar/fat
Olja, Brent +0,08% till 71:66 dollar/fat
EUR/USD 0,000 till 1,2162

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?