1515
NEW YORK: NEDGÅNG I KORTEN, COCA COLA UPP EFTER RAPPORT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna såg på måndagen ut att inleda handeln på rött efter att i fredags förra veckan ha stängt kring nya rekordhöga nivåer. På bolagsnivå stärktes Coca Cola i förhandeln efter att ha kommit med kvartalsrapport, medan Tesla sjönk efter att två personer omkommit i en krasch med en Model S som tycktes sakna förare.

Klockan 14.45 visade terminen för Dow Jones industriindex på en nedgång om 0,2 procent medan terminen för S&P 500 sjönk 0,2 procent. Terminen för Nasdaq 100 hade backat 0,5 procent.

I fredags stängde det breda S&P 500-indexet till en uppgång om 0,4 procent till 4.186.

Trots den ihållande positiva börstrenden som varit sedan årsskiftet har det breda S&P 500-indexet mer att ge, enligt UBS, som i fredags skruvade upp sina prognoser för året. Indexet väntas stiga ytterligare 5 procent, från fredagens stängningsnivå, under det innevarande året till nivån 4.400, rapporterar CNBC.

"Samtidigt som investeringar på rekordhöga nivåer kan var skrämmande för vissa, tror vi det finns ytterligare uppsida", noterade UBS i ett kundbrev. Banken ser de senaste stimulanspaketen samt det pågående vaccinationsarbetet som växande bevis för att landets ekonomiska aktivitet tar fart.

Under måndagens förhandel noterades rapportaktuella Coca Cola till ett avancemang om 1 procent. Bolagets justerade resultat per aktie för det första kvartalet i år kom in på 0:55 dollar och var strax över förväntningarna på 0:50 dollar per aktie, enligt en sammanställning av S&P Global Market Intelligence. Intäkterna kom även in högre än förhandstipsen.

Gamingbutikkedjan Gamestops vd George Sherman avser lämna sin post senast i slutet av juli, efter att ha haft rollen i två år. Avgången är den senaste i raden av rockader i Gamestop sedan entreprenören Ryan Cohen kom in i bolagets ägarlista och styrelse. Marknaden tycks ha välkomnat nyheten väl och aktien var upp över 12 procent i förhandeln.

Elbilstillverkaren Tesla sjönk 2,6 procent inför handelsstart. I lördags har två personer i Texas omkommit till följd av en krasch med en Model S som tycktes sakna förare. Bilen uppges ha färdats i hög hastighet och smällt in i ett träd i anslutning till en kurva, då bilen inte ska ha klarat av att navigera. Bolagets vd, Elon Musk, tweetade på lördagen i försvar att Teslas bilar med den så kallade autopiloten inkopplad har närmare en tiondel av olycksrisken än genomsnittsfordon.

Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,18%
Terminen för S&P 500 -0,24%
Terminen för Nasdaq 100 -0,48%
2-åriga USA-räntan +0,0080 till 0,1632%
10-åriga USA-räntan +0,0159 till 1,5923%
Olja, US WTI -0,19% till 63:01 dollar/fat
Olja, Brent +0,15% till 66:87 dollar/fat
EUR/USD +0,0050 till 1:2032

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?