1515
BITCOIN: AKTIVISTISKA MYNDIGHETER I KINA HAR PRESSAT KRYPTO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De stora utförsäljningarna i bitcoin och andra kryptovalutor såg tidigt på torsdagen ut att ta en åtminstone tillfällig paus. Bitcoin steg med några tiondels procent till cirka 39.500 dollar.

Den senaste tiden har flera analytiker vänt sig mot Kina för förklaringar och varningarna om att landets regering är på väg att bli mer interventionistisk. Myndigheterna i landet tycks bli alltmer aktivistisk inom såväl kryptovaluta som råvaror, vilka också föll kraftigt föregående dag vilket CMC Markets noterar.

Bloomberg rapporterade dock om att såväl bitcoin som den konkurrerande kryptovalutan ether båda förblev under press på torsdagen sedan den senaste tidens handel lett till kraftiga fall i valutorna. Bitcoin handlades ned mot 39.270 dollar i Hongkong innan den hämtade sig, medan ether föll med som mest 15 procent innan nedgången återhämtades.

Pressen mot kryptovalutor den gångna veckan anses allmänt ha orsakats dels av Teslas grundare och vd Elon Musk, som dels klagat över de mängder energi som går åt för att framställa bitcoin, samtidigt som han ångrat sitt tidigare löfte om att sälja Teslabilar mot bitcoin.

People's Bank of China har adderat till det negativa sentimentet genom att upprepa att digitala valutor inte kan användas för betalningar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?