1515
Annons
BÖRSEN: KAMBI-RAS EFTER USA-PARTNERNS FÖRVÄRV, OMXS30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades skvalpigt i ett band om några tiondels procent under torsdagen. Sportboksleverantören Kambi rasade efter att en amerikansk partner förvärvat en sportbokskonkurrent och gamingkonglomeratet Embracers initiala förvärvsdrivna uppgång utbyttes mot minus.

Vid klockan 14.35 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 0,1 procent till nivån 2.395 Aktier för 8 miljarder hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Ute på den europeiska kontinenten kunde något större uppgångar skönjas bland storbörserna. Frankfurtbörsens DAX-index steg 0,2 procent samtidigt som Parisbörsens CAC40 noterades upp 0,4 procent.

I det svenska storbolagsindexet sågs Sinch i topp med ett avancemang på 2,4 procent, följt av läkemedelsbolaget Astra Zeneca 1,3 procent upp och skogsbolaget SCA 0,9 procent upp.

Botten utgjordes av gruvbolaget Boliden (-3,2 procent), vitvarutillverkaren Electrolux (-1,4 procent) och fordonssäkerhetsbolaget Autoliv (-1,2).

Mest notabelt av enskilda aktier på svenska börsen var en kollaps i Kambis aktie, som tappade mer än en tredjedel av värdet efter att det aviserats en affär i USA. Kambis partner Penn National har förvärvat Kambis sektorkonkurrent Score Media and Gaming.

Kambi ser ingen påverkan under nuvarande kontraktsperiod, skriver bolaget i ett pressmeddelande, samtidigt som det framhålls en annan syn på vertikal integration än den Penn verkar sikta på med sitt förvärv.

Embracer stod för morgonens största nyhet med förvärv av åtta bolag. De uppköpta bolagen väntas bidra med 2-3 miljarder kronor i nettoomsättning och 350-550 miljoner kronor i så kallad operationell ebit under 2022 och 2023. Den initiala köpeskillingen för samtliga transaktioner uppgår till cirka 2,7 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis.

I samband med en presentation om förvärven sade vd Lars Wingefors att det finns planer och balansräkningsutrymme för ytterligare förvärv.

Aktiereaktionen var initialt positiv men under dagen tacklade aktien tillbaka och hittades med tre timmar kvar till stängning kring -4 procent.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har nått en överenskommelse med Sizes Works om byggnation av 1.000 hyresrätter per år i Sverige. SBB har samtidigt gått in som aktieägare i den industriella flerbostadshustillverkaren med en ägarandel om 14 procent. SBB:s B-aktie sågs upp 1,4 procent.

Flera tyska storbolag har under torsdagen öppnat sina redovisningsböcker för det andra kvartalet, bland annat med vinstvarningar från sportmodemärket Adidas, fordonsunderleverantören Continental och kemi- och läkemedelsbolaget Bayer.

Nätmodehandlaren Zalando stack dock ut negativt. Omsättningen var strax över analytikernas förhandstips medan resultatet hamnade strax under. Aktien var ned 7,4 procent på Frankfurtbörsen.


Graf: OMXS30 torsdagen den 5 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?