1515
NEW YORK: TECH VÄNTAS LEDA ÅTERHÄMTNING, WALMART STIGER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna väntas stiga något i tisdagens inledande handel i en rekyl efter måndagens indexnedgångar.

Techsektorn ser ut att kunna ta täten i återhämtningen, med stöd av förnyat hopp om att Federal Reserve inte kommer att skynda med att strama åt sin penningpolitik. Starka resultat från detaljhandelsjättarna Walmart och Home Depot vittnade samtidigt om kraften i konsumentefterfrågan.

Uppgången i terminerna dämpades dock något och med omkring 45 minuter kvar till öppning var terminen för S&P500 upp 0,1 procent medan terminen för techindexet Nasdaq var upp 0,5 procent. Dow Jones-terminen handlades strax över nollan.

Uppgångar noterades även på bred front i Asien under tisdagen och i mer marginell utsträckning i Europa.

Techaktierna, som pressades förra veckan då inflationsoron satte sina spår i de högvärderade tillväxtaktierna, såg ut att attrahera investerare igen. Facebook, Netflix och Google-modern Alphabet var upp i förhandeln.

E-handelsjätten Amazon stärktes 0,6 procent. Enligt Financial Times för Amazon samtal om att köpa den klassiska filmstudion MGM för omkring 9 miljarder dollar.

Varuhuskedjan Walmarts kvartalsrapport bjöd på högre intäkter och resultat än vad analytikerna hade räknat med. Walmart höjde också sin resultatprognos för kommande kvartal och för hela det brutna räkenskapsåret 2021/2022.

Även byggvaruhuskedjan Home Depots resultat och intäkter kom in över konsensusförväntningarna i marknaden.

Walmart handlades upp 3,8 procent och Home Depot steg 2,0 procent i förhandeln.

I sektorn lyfte också varuhuskedjan Macy's sina försäljnings- och resultatprognoser för helåret i samband med sin kvartalsrapport. Macy's gick upp 2,9 procent.

Före börsöppningen kom statistik som visade att bostadsbyggandet i USA sjönk 9,5 procent i april, jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt 1,569 miljoner bostäder. Analytiker hade räknat med att byggtakten skulle ha varit 1,710 miljoner enheter under månaden.

Annars på makrofronten blickar marknaden mot onsdagens publicering av protokollet från det senaste Fed-mötet. Efter att Fed-ledamöterna Raphael Bostic och Richard Clarida på måndagseftermiddagen antytt att det inte är någon större brådska att dra ned på stimulanserna står inga Fed-tal på agendan under tisdagen. På onsdagen väntas anföranden både från Raphael Bostic och James Bullard.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,03%
Terminen för S&P 500 +0,07%
Terminen för Nasdaq 100 +0,46%
2-åriga USA-räntan -0,0040 till 0,1551%
10-åriga USA-räntan -0,0170 till 1,6301%
Olja, US WTI +0,41% till 66:54 dollar/fat
Olja, Brent +0,50% till 69:81 dollar/fat
EUR/USD +0,0078 till 1:2229

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?