1515
NEW YORK: ÖVERLAG ÅTERHÄMTNING MEN TESLA SJÖNK, S&P 500 +1,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna stängde upp på bred front på torsdagen, medan Stockholmsbörsen höll stängt för Kristi himmelsfärd. På sektornivå sågs samtliga, utom energi, till högre kurser.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 1,3 procent till 34.021 samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex avancerade 0,7 procent till 13.125. S&P 500 steg 1,2 procent till 4.113.

Trots att den senaste tiden överlag bjudit på nedgångar på de amerikanska börserna, och särskilt för teknikaktier i spåren av högre långräntor, förhåller sig chefsstrategen Keith Lerner på Truist fortsatt positiv. Han bedömer att tjurmarknaden (bull) har mer att ge.

"Investerare som är underviktade i aktier borde ta tillfället i akt i samband med den svagare marknaden och bli mer aggressiva", sade han, rapporterar CNBC.

Inom det tekniktunga Nasdaq komposit-indexet noterades bland andra Apple och Microsoft till avancemang över 1,5 procent.

Sämre gick det dock för Tesla, som föll drygt 3 procent. Bolagets vd, Elon Musk, skrev under torsdagen på Twitter att konsumenter inte längre kommer ha möjligheten att köpa fordon av Tesla med bitcoins. Det på grund av att Elon Musk är orolig då den så kallade "mining"-processen kräver stora mängder energi vilket spär på användandet av fossil energi, enligt Tesla-chefen.

Tesla-aktien har stängt på rött 11 av 13 handelsdagar och är på väg mot sin sämsta aktieutveckling på veckobasis sedan mars 2020.

Riskaptiten för aktier som gynnas av återöppningen av samhället var högre på torsdagen i spåren av att Center of Disease Control and Prevention uttalat sig om att personer som fullt ut är vaccinerade inte längre behöver använda mask i samma utsträckning. Flygaktier som American- och United Airlines avancerade drygt 2 procent vardera.

På onsdagen var investerarhumöret dock klart sämre. De ledande börserna handlades brett ned med Dow Jones industriindex ned 2 procent medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex föll 2,7 procent. S&P 500 tappade 2,2 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?