1515
GETINGE: ANALYTIKER SPÅR MARGINALFÖRBÄTTRING I 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Getinge har inför sin rapport för det första kvartalet fått se såväl en höjd rekommendation som höjda riktkurser.

Det framgår av flera analyser inför rapporten för det första kvartalet 2021 som Getinge släpper på tisdagen den 20 april.

DNB förväntar sig en stabil marginalförbättring av Getinge under det första kvartalet med stöd av effektivitetsåtgärder som väntas ge bränsle till värderingen framöver.

När pandemin lägger sig förväntar sig DNB att affärsområdet Surgical Workflow kan överträffa konsensus.

En andra och tredje våg av covid-19 förväntas enligt DNB ha pressat ned antalet kirurgiska ingrepp under kvartalet samt försäljning av engångsartiklar relaterat till dessa ingrepp. En stadig utrullning av vaccinationer globalt väntas lätta på påverkan från covid-19 under 2021 och ge sjukhusen utrymme för att arbeta sig igenom de operationer som har skjutits framåt i tiden.

DNB framhåller även valuta som en förväntad motvind under det första kvartalet.

SEB har höjt sina estimat för det justerade rörelseresultatet med 1 till 4 procent för åren 2021 till 2023. I kvartalet väntas förhöjda volymer inom ventilation kombinerat med en stark utveckling för ECMO, vilket väntas ge en positiv mixeffekt.

Trots att Getinge, enligt SEB har potential för att överträffa sin prognos för helåret 2021 förväntar sig banken att prognosen lämnas oförändrad i samband med rapporten.

DNB höjer sin rekommendation för Getinge till köp från behåll. Riktkursen justeras upp till 305 kronor från tidigare 225 kronor.

SEB höjer sin riktkurs för Getinge till 280 kronor från tidigare 255 kronor med en bibehållen köprekommendation.

Vid börsens stängning på måndagen den 12 april var senaste avslut i Getinge vid kursen 253:80 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?