1515
GREEN LANDSCAPING: ÖVER TILLVÄXTMÅL 4 KV, ORDERBOK 4,4 MDR KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Green Landscaping hade ett starkt fjärde kvartal och överträffade det långsiktiga tillväxtmålet om 10 procent och förbättrade lönsamheten med 2,1 procentenheter.

Det noterar vd Johan Nordström i bokslutskommunikén.

"Vädret var milt under kvartalet vilket gynnade våra finplaneringsprojekt medan snö- och halkbekämpning i stort sett uteblev", skriver han.

Merparten av befintliga dotterbolag samt de under året förvärvade bolagen har utvecklats positivt under det gångna kvartalet och levererar enligt förväntan, skriver vd.

"Arbetet med att stärka lönsamheten i de resultatmässigt svaga enheterna fortgår. I några av enheterna ser vi resultatförbättringar och i de övriga enheterna fortsätter arbetet med att förbättra lönsamheten", skriver han.

Covid-19 har fortsatt en något negativ påverkan på verksamheten genom att det blir färre möten med kunder och beställare vilket leder till färre beställningar och förseningar i vissa projekt.

"Den operativa delen av verksamheten har anpassats till situationen för att ge en säkrare arbetsmiljö och fungerar tillfredsställande", skriver han.

Vd skriver även att Green Landscaping går in i 2021 med goda förutsättningar i samtliga regioner och en orderbok som uppgår till 4,4 miljarder kronor.

"Vi ser att vår strategi ger resultat och vi står väl rustade att fortsätta vår framgångsrika konsolidering av den nordiska marknaden för grönyteskötsel", avslutar vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?