Annons
BÖRSEN: LÄTT NEDGÅNG VÄNTAS, DUSTINS RAPPORT ÖVER FÖRVÄNTAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg ut att inleda tisdagshandeln försiktigt nedåt och därmed fortsätta backa efter måndagens nedgång.

I New York avslutades tisdagshandeln lätt nedåt. Det bredare S&P 500-indexet föll 0,8 procent, motsvarande en uppgång på 0,2 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning, samtidigt som Nasdaqs kompositindex backade 1 procent.

Asienbörserna var blandade på tisdagen där börserna i Fastlandskina höll emot bättre än i övriga regionen. Sydkoreas Kospi och Japans Nikkei 225-index som var stängda på måndagen öppnade med nedgångar på tisdagen om 2,2 respektive 2,7 procent.

Vid klockan 8.30 noterades terminerna för tyska DAX och Parisbörsens CAC40 ned 0,4 procent vardera. Enligt IG Markets förhandel indikerades en nedgång av liknande dignitet i den svenska öppningshandeln.

På bolagsfronten har Dustin kommit med rapport för bolagets brutna räkenskapsår. Dustin redovisade ett justerat ebita-resultat på 202 miljoner kronor för det fjärde kvartalet.

Enligt det av Infront sammanställda snittestimatet, baserat på fyra analytikers prognoser, väntades ett justerat ebita-resultat på 191 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 5.743 miljoner kronor och den organiska försäljningstillväxten var 15 procent. Analytikerna hade väntat sig en omsättning på 5.694 miljoner kronor och en organisk försäljningstillväxt på 9,5 procent.

Dustin meddelade även att vd Thomas Ekman avser lämna sin roll under 2023 för att tillträda som vd för Axel Johnson i september 2023.

Finansmannen Thomas von Koch har i september köpt 5 miljoner aktier i molnkommunikationsföretaget Sinch. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste månadsuppdatering.

Skanska har i ett samriskbolag med Railroad Construction Company, tecknat ett avtal om renovering av tunnelbanestationer i New York i USA. Skanskas andel av kontraktet är värt cirka 1,5 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA i tredje kvartalet 2022.

Investmentbolaget Öresund redovisar ett substansvärde vid utgången av det tredje kvartalet 2022 på 107 kronor per aktie.

Orexo har rapporterat positiva resultat från den första explorativa kliniska studien i människa (OX640-001) för sitt nasala akutläkemedel med adrenalin, OX640, för användning vid allergiska reaktioner.

Frisq har mottagit ett bindande villkorat bud från Cambio Healthcare Systems för att köpa Frisqs operativa verksamhet. Cambio har efter en exklusiv förhandlingsperiod presenterat ett bindande, villkorat bud om 40 miljoner kronor fördelat på en köpeskilling på 31 miljoner vid tillträde och en tilläggsköpeskilling på 9 miljoner inom en period på sex månader. Styrelsen kommer rekommendera att aktieägarna accepterar budet.

På rekommendationsfronten har Jefferies International sänkt bränslecellstillverkaren Powercell till behåll från köp. Riktkursen sänktes till 135 från 240 kronor.

Aktien stängde på 126:65 kronor föregående handelsdag.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera